Drama Sejuta Rasa Buat Adelia Lakonan Aliff Aziz, Daiyan Trisha, Adam Lee, Elvina Mohamad

Nantikan drama bersiri 'Sejuta Rasa Buat Adelia' adaptasi daripada novel 'Ulam Kasih Sambal Cinta' karya Norzailina Nordin. Menampilkan gandingan Aliff Aziz dan Daiyan Trisha selaku teraju utama. Drama romantik komedi ini diarahkan oleh Eyra Rahman. Akan disiarkan di slot Megadrama, Astro Ria mulai 25 Jun 2018, setiap hari Isnin hingga Khamis jam 10 malam.

JUDUL : SEJUTA RASA BUAT ADELIA 
JUMLAH EPISOD : 20 episod 
TARIKH TAYANGAN : 25 Jun 2018 
WAKTU SIARAN : Isnin-Khamis, 10:00 malam 
SIARAN TV : Slot MegaDrama (Astro Ria 104 & HD 123) 
PENULIS NOVEL : Norzailina Nordin 
PENGARAH : Eyra Rahman 
TERBITAN : Mig Beats Sdn. Bhd 
PELAKON : Aliff Aziz, Daiyan Trisha, Adam Lee, Elvina Mohamad, Sabrina Ali, Jasper Supayah, Ikmal Amry, Fikhree Bakar, Shah Kimin, Vicha Saywho, Shukri Tahir, Zalif Sidek, Esma Dainal

WATAK PELAKON 
Daiyan Trisha sebagai Adelia Naurah
Aliff Aziz sebagai Chef Syed Idlan
Adam Lee sebagai Hafidz
Elvina Mohamad sebagai Joanna
Shukri Tahir sebagai Nedim
Ikmal Amry sebagai Nik
Jasper Supayah sebagai Kayla
Sabrina Ali sebagai Madam Mona
Fikhree Bakar sebagai Chef Razi
Vicha Saywho sebagai Stella
SINOPSIS SEJUTA RASA BUAT ADELIA

Kerjaya Adelia Naurah sebagai seorang chef di Malay Kitchen, Hotel Green Cove tercalar apabila puding karamel yang dimasaknya diperli oleh Chef Syed Idlan, jejaka dari dapur pastri yang baru berpindah ke hotel itu. Pantang berlanggar senduk, mereka berdua pasti bertekak.

Sengketa mereka berlarutan, seiring dengan ketukan asing di tangkai hati. Adelia resah kerana dia sudah jatuh cinta dengan lelaki ego itu! Syed Idlan pula menggaru kepala kerana niat untuk mengacau gadis itu sudah bertukar niat mengurat! Habis!

Tiba-tiba, muncul seorang chef pastri yang jelita dan selama ini menjadi pujaan Adelia dalam bidang masakan, Chef Joanna. Tatkala Adelia dan Syed Idlan berperang dengan perasaan kasih sayang, Joanna menyelit untuk memisahkan mereka. Menggelegak hati Adelia apabila dia diberikan kata dua oleh Joanna! Amboi... perempuan separa mat salih ni memang nak kena!

Sedang Adelia melayan perasaan kecewa, Hafidz datang meleraikan kekusutannya. Lelaki itu mahu membantunya mengecapi dunia glamour kulinari yang selama ini diidamkannya! Adelia tahu dia perlu pilih. Antara kerjaya dan cinta, yang mana satu patut didahulukannya?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Post a Comment